Skal du kjøpe varmepumpe, men usikker på hvilken variant du bør velge?

Da bør du tenke på hvilken klimasone du bor i, ettersom dette vil påvirke valget. Ulike varmepumper fungerer forskjellig ut ifra klima. Er boligen din i en sone som er temperert eller kaldt? I Norge har vi et omtrentlig skille, der den kalde sonen starter fra Stavanger og går oppover i landet. Den tempererte sonen er da altså sør og øst, og ellers området bort til Stavanger.

Hvilken modell?

Så er det spørsmålet om hvilken modell som vil fungere best i din bolig. Varmepumper finnes i alle mulige varianter, deriblant valget om gulvmonterte og veggmonterte. Du må gjerne tenke designmessig ettersom man finner gode varianter for både gulv- og veggmonterte varmepumper.

En veggmontert varmepumpe har en hakke bedre varmedistribusjon både når det gjelder varme og kulde gjennom boligen. På den andre siden er en gulvmontert varmepumpe noe mer stillegående enn den veggmonterte. Hva du velger kommer an på dine preferanser.

Pris på varmepumpe

Et viktig punkt for mange når det gjelder kjøp av varmepumpe er prisen. Dette kan du påvirke ved å velge smart og innhente flere tilbud. Varmepumpe er en vare du kan «prutte» litt på, da mange leverandører er villig til å strekke seg på pris for å få deg som kunde.

En annen ting du bør sjekke ut før du kjøper en varmepumpe, er støtteordningen fra Enova. Støtten er en betydelig sum og vil få ned investeringskostnadene mye. Det er ikke alle varmepumper Enova gir stønad for og det er flere vilkår du må oppfylle for å kunne få stønaden. Sjekk derfor dette nøye ut før du går til innkjøp av varmepumpen, slik at du får med deg støtteordningen.

For å sikre at du får en så lav pris som mulig, samtidig som du sparer deg selv for masse tid, er å benytte anbudstjenester som Tjenestetorget. Her legger du inn informasjon om boligen din og deretter får du en rekke tilbud fra ulike leverandører. Alle tilbud er helt uforpliktende, og du velger selvsagt bare det beste tilbudet: både på kvalitet og pris.