Innkjøp av varmepumper gjør at du sparer inn på strømutgiftene, men hvor mye vil du egentlig spare?

At strømutgiftene reduseres er en av grunnene til at flere skaffer seg varmepumpe, men ettersom varmepumpen også har en anskaffelsesutgift lurer du vel på hvor mye du faktisk kan spare.

Kostnader

Avhengig av hvilken varmepumpe du velger, vil den koste deg mellom 10 000kr og 130 000kr. Prisen varierer fra type varmepumpe, til modeller og om det trengs utbygging. Holdbarhetstiden er normalt på 10 til 20 år, betinget på hvor god du er på vedlikehold, kvaliteten på modellen du velger og om du gjennomfører en jevnlig varmepumpeservice.

Dette sparer du

Med en varmepumpe kan du spare opp til 40 % av kostnadene til oppvarming. Dette utgjør altså en betydelig del av strømkostnaden, ettersom strømregningen stort sett består av oppvarming i boligen. Man bruker selvfølgelig strøm til andre ting også, slik som å lade opp diverse elektroniske og teknologiske eiendeler, men disse utgjør kun en liten del av strømregningen.

Du kan med andre ord spare inn utgiftene på varmepumpen i løpet av et par år, avhengig av hvilken varmepumpe du velger og prisen på denne. En varmepumpe bruker nemlig svært lite strøm for å gi stor effekt, altså får du større utbytte av strømmen i forhold til varmeeffekten. Dersom du skal bruke varmepumpen som et aircondition anlegg på sommeren vil det naturligvis bruke noe mer strøm, men fremdeles koster det lite.